Rólunk

viki

Hogyan is kezdődött a történetünk...

A Boston Terriert egy külföldi TV adón láttam meg az 1990-es évek végén. Az addig csak fotókról ismert szép kiskutya a képernyőn keresztül sugározta felém azt a hihetetlen energiát, temperamentumot és határtalan szeretetet, amit van szerencsém nap mint nap átélni.
Évekig tartó kutatás után 2003-ban került családunkhoz az első Boston Terrierünk Thalia Szlovákiából. Természetesen akkor még ritkább fajtának számított mint manapság és az ára is sokkolóan hatott, mikor megtudtam, hogy 1200€-ot kell fizetni egy ilyen kölyökért, ha tenyésztőtől vásárolom. Ez természetesen nem is volt kérdés számomra, hiszen minden kutyámat megbízható helyről vettem.
Akkor még nem gondolkodtam tenyésztésben csupán egy ilyen kiskutyát akartam, de az első együtt töltött hónap után tudtam, hogy nekem mindig lesz minimum egy bostonom.

Thalia annyira elbűvölt minket személyes varázsával, intelligenciájával, szeretetével, hogy rövid kis élete megpecsételte sorsunkat. Egy sajnálatos balesetben (kutyatámadás) hunyt el 3 hónaposan. Másnap az első dolgom az volt, hogy írtam a tenyésztőnek, hogy nekem azonnal kell egy bostonka és kértem segítsen. Néhány nap múlva megkaptam a választ, hogy mehetünk Thalia testvérért, Brigiért, őt a tenyésztő magának tartotta meg, de megsajnált és azt mondta enyém lehet, így –mivel minden spórolt pénzt kiadtunk az előzőér – kölcsönt kértem, hogy ki tudjam fizetni az 1200 €-ós vételárat, majd hétvégén sírva öleltem az új kiskutyámat.

Visszavonhatatlanul és végérvényesen beleszerettem a fajtába

Alig néhány hónappal Brigi érkezése után már kerestem egy fiút, mivel azt olvastam, hogy az első igazi boston csíkos volt, így azt kerestem, de olyan ritka volt anno mint a fehér holló, kb. egy évet vártam rá. Végül sikerült találni egy olyan kutyát akit én szerettem volna. 4 hetes korában fotó alapján döntöttem el, hogy ő az enyém lesz, sírva utaltam el a teljes vételárat és kb. hónap múlva megérkezett Vili Franciaországból. Különleges színe, jó felépítése és szép mozgása igazán sikeressé tette őt. Ő tudta magáról,hogy szép és úgy is viselkedett mindemellett valóban élvezte a kiállításokat, a figyelmet, a tapsot amit a ringben kapott. 9 champion cím birtokában már Vili inkább kutyabemutatókon szerepel és ott kápráztatta el a közönséget, valamint gyönyörű utódokkal ajándékozott meg minket. Leszármazottjai ma is kennelünkben él.

Másfél év múlva érkezett Barbi Franciaországból, és Timi Lengyelországból, akkor már megszületett a fejemben egy bizonyos típus amit én szerettem volna, tudtam mit akarok mi a célom, így a következő évben megvásároltam Matyit. Tulajdonképpen erre az 5 különböző vonalú kutyára épült tenyészetünk. Mottónk: „Tenyészteni annyi, mint években s generációkban gondolkodni.”

BIS győzelem meoesz kecskemét HTME club kiállítás dogshow

Fontos az eredményesség is...

Kutyáink többszörös győztesek, fiatal és felnőtt champion címekkel rendelkeznek több országban, de nemcsak a kiállításokon, hanem kutyaiskolában is bizonyítanak. Az egészség, és a küllem mellett temperamentum is nagyon fontos tényező számunkra. Kennelünkből származó kölykök szintén sikeresen szerepelnek a kiállításon, bébi, kölyök és fiatal győztesek, sokan többszörös champion címmel rendelkeznek itthon és külföldön is. Néhányan tenyésztőknél ajándékoznak meg csodaszép utódokkal, mások szerető családokban élnek, de ami a legfontosabb, hogy boldog kiegyensúlyozott életük van.

de a legfontosabb, hogy kiskutyáim szerető gazdihoz kerüljenek!

Természetesen a gazdik többségével szinte napi kapcsolatban vagyok, legyen akár 5 éves akár 5 hónapos, kiállítási vagy hobby kutya tulajdonosa. Külföldön élő kölykeinkről is rendszeresen kapok információkat és fotókat. Nálunk nem áll meg az élet azzal, hogy a kiskutyát kiviszik a kapun, inkább még csak ott kezdődik  igazán. Onnantól kezdve még jobban aggódok, hogy a kezeim közé született, heteken át dédelgetett, tanított kiskutyáim jól vannak-e az új családjukban. Igyekszem figyelemmel kísérni a „gyerekek” életét, egyrészt próbálok segíteni a gazdiknak, amiben tudok, másrészt szem előtt tartva az utódok fejlődését tenyésztői tapasztalatokkal bővíthetem tudásomat.

Minden évben megrendezzük a THE BEST családi napot, mikor az összes nálunk született kutyát és gazdit vendégül látjuk. Ilyenkor jót beszélgetünk, tapasztalatot cserélünk, játszunk és tréningezünk a kutyákkal egy igazán kedves és kellemes napot töltünk el együtt.
Jillyen és Eszter
Ma már sajnos kennel alapító kutyáim sajnos nem lehetnek köztünk, de emléküket mindörökké őrizni fogom és utódaikban könnyes szemmel megpillanthatom az ő csodálatos lényüket is.
Az évek során vérfrissítés céljából a meglévő vonalak mellé amerikai, orosz és finn vonalakat képviselő kutyákkal bővül családunk, köztük Léna, Igor, Tanya és Cili, valamint saját tenyésztésű kutyáim képviselik “alkotási vágyam” és tenyésztési munkásságom.